Monstret Bopinku (6-9)

Tänk om du plötsligt fick ett levande monster! Ett monster med rosa svans som åt strumpor! Nikolas fick ett på sin födelsedag. Han döpte det till Bopinku. Egentligen var Bopinku bara ett spel, men så hände något konstigt på natten. Nu finns han på riktigt… Men hur länge ska Nikolas kunna gömma ett monster? Vad händer om han det med det till skolan? Tänk om hans rektor märker något? Som tur är finns hans bästa kompis William…

Bild som föreställer Williams farmor från boken Monstret Bopinku
Williams farmor lyssnar på hårdrock i boken Monstret Bopinku

Läs den spännande berättelsen om Monstret Bopinku – en rolig, nutida saga som handlar om vänskap, TV-spel och ett riktigt monster.

Röster om boken:

Lördag eftermiddag och Signe och jag lämnar soffan. Vi har i ett svep läst boken Monstret Bopinku. Signe fick lyssna på dispens förstås. Hon blir 6 år först i maj. Vi stördes bara då och då av Nils 2 år. Han vill som alltid vara med, men tyckte det var lite för få bilder i boken. 10 månaders terriern Tess störde också lite ibland om vi nu ska ge hela bilden. Signe skrattade så hon grät åt många saker. Saker som kanske förundrade farfar. Som sjätte kapitlet ”Skoldagen” där hjältarnas GRRRR – varianter, rektors uppätna ärm och frökens ständiga ”Åh, så roligt” gladde oss. Signe intresse för rektor förstår jag inte riktigt. På dagis har de väl inte rektor? Annat som roade var många fina ordvändningar, typ,”Jag har en plan!”- ”Vadå fotbollsplan?” Signe var med bra. När Nikolas på sid 85 frågar ”Tänk om Bopinku har ställt till med något?” svarar Signe övertygad; ”Ja det har han gjort.” Mot slutet konstaterade Signe ändå ”De drömde nog!” Kul uppslag och story i boken, bra driv i texten och spänstiga dialoger. Inte skrivet för farfar, det förstår jag, utan för alla läskunniga i målgruppen 6 – 9 år. Men inte fel att farfar tycket den var kul att läsa ändå.”
/Vänliga hälsningar Farfar Erik

***

Deras fröken förstod inte alls var så roligt, men tydligen tjöt de andra eleverna av skratt. Det var den bästa bok de hade hört.
/Pappa till barn i 2:a klass som haft boken som högläsning.

***

Väldigt rolig, knasig och spännande historia som hela familjen gillade.
/Mamma till tre killar i åldern 5-11

Bild på monstret Bopinku i klassrummet
Nicholas och William tar med sig monstret Bopinku till skolan. Hoppas inte deras fröken märker något…
Bild på framsidan till boken "Monstret Bopinku"
Boken ”Monstret Bopinku”. En spännande bok om TV-spel, monster och vänskap. För åldern 6-9.

Köp boken på Adlibris

Köp boken på Bokus

Läs mer om boken på www.monstretbopinku.se

En reaktion på ”Monstret Bopinku (6-9)

Kommentarer inaktiverade.